Our team

Dušan Swalens and his team are all people with impressively diverse skills.

One common feature they share, though, is their passion for art, cooperation and friendship.

Our gratitude goes to all the volunteers for their occasional assistance, advice, and inspiration. Their contributions are greatly appreciated.

Submit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to TwitterSubmit to LinkedInSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to DeliciousSubmit to Digg
Autor, Fotograf

Dušan Swalens (*1974)

Hij studeerde aan de Filmacademie en volgde er de vakken fotografie en camera. Hij werkte zowel voor de regionale televisiezender als voor de Tsjechische openbare omroep. Hij was verschillende jaren de officiële fotograaf van het Internationale Kinder- en Jeugdfilmfestival in Zlín, Tsjechië. Hij is fotograaf en redacteur van de Nieuwsbrief van De Vereniging van Tsjechen Beseda in België (www.beseda.be), leidt creatieve fotografiecursussen voor kinderen, jongeren en volwassenen.
Met zijn kunst wil Dušan Swalens op een positieve manier het abstracte denken provoceren. In zijn macrofotografische foto´s probeert hij het creatieve moment vast te leggen. Zijn lens beeldt de vermenging uit van de materie in tijd en ruimte, documenteert de geboorte van een nieuwe inhoud en zijn vorm, abstract en fantasierijk. Dit biedt dan op zijn beurt mogelijkheden tot eigen interpretatie.
“Macrofotografie is moeilijk te onthouden. Ze wekt onze verbeelding en elke dag kan ze anders bekeken worden, kunnen andere inhouden in haar gevonden worden. De waarnemer, die ermee geconfronteerd wordt, geeft de afbeelding een andere dimensie door zijn manier van denken.”
Door zijn aanpak van een gezonde levensstijl, gaande van yoga tot het eten van biologische producten, stimuleert Dusan Swalens tot reflectie over interpersoonlijke relaties en de menselijke omgang met de natuur en het universum. De foto’s zijn ook terug te vinden in het boekje Šťastikování (Zlín, Tsjechië, 2008), een verzameling van kerstgedachten, en in de publicatie Quasar voor kinderen van de regio Friuli Venezia Giulia (Italië, 2011).

Publicaties:

2013 –BIO (natuur thema's)
2010 – DE ELEMENTEN (aarde, vuur, water, lucht); Publikace Knihy Elementy; Vernisáž Elementy

Tentoonstellingen:

České centrum, Brusel - Belgie 2012

Hotel Radun, Luhačovice - ČR 2011

Galerie G, Valašské Klobouky - ČR 2010

České centrum, Brusel - Belgie 2006

Kontakt: dusan@swalens.eu; www.swalens.eu